TILAUKSET

Avaa tilauslomake tästä

tai ota yhteyttä

Fenix-Kustannus Oy
PL 14, 02201 Espoo
P. 0500 448 146
tilaus@fenixkustannus.fi


Fenix-matkaoppaat

Tutustu ja tilaa edullisesti suoraan kustantajalta.

Reima T.A. Luoto:

UNKARI
-
matkailijan tietokirja

Unkari - matkailijan tietokirja on Fenixin matkasarjan lippulaiva. Se on enemmän kuin vain matkaopas. Se on nimensä mukaisesti tietokirja, sillä tekijä on kuvannut myös vuoden 1989 jälkeisen Unkarin yhteiskuntaa suurten muutosten jälkeen. Kirjoittaja, VTM Reima T.A. Luoto tunnetaan monipuolisena Unkarin-asiantuntijana, joka on koonnut aineistonsa yli sadalla matkallaan heimokansan maahan vv. 1963-2008.
Kirjassa estellään perusteellisesti Budapest ympäristöineen, Balaston-järven alue, Itä-Unkarin laajat pustat, kaikki Unkarin merkittävät matkailukaupungit ja muut kiintoisat kohteet. Lisäksi kirjassa on erikoisartikkeleita kulttuurista, unkarilaisesta keittiöstä ja viineistä ym.Teos on edelleen perusteellisin ja ajantasaisin matkaopas, mitä Unkarista on suomeksi julkaistu. Monien mielestä alansa klassikko.

25 €
(2001, sidottu, 240 s.)

Anja Kinnunen:

ALBANIA
-
kotkien maa

Teoksen on kirjoittanut omien kokemustensa pohjalta kokenut matkailutoimittaja Anja Kinnunen. Kirjassa esitellään Albanian värikästä historiaa ja kulttuuria sekä matkankohteista ennen muita pääkaupunki Tirana, rannikon tärkeimmät kaupungit sekä kaikki muutkin merkittävät matkailukohteet. Vaikka Albaniaa ei tunnetakaan erityisenä rantalomamaana, kirjoittaja on kartoittanut myös suosituimmat lomarannikot ja niiden tarjoamat palvelut.
Pitkään suljettuna ollut Albania tarjoaa tänään myös monipuolisia harrastusmah-dollisuuksia, etenkin eräretkeilystä, luonnosta ja linnuista kinnostuneille. Oman lukunsa ovat saaneet myös albanialainen keittiö omaperäisine ruokineen ja juomineen. Myös välttämätön turistisanasto löytyy teoksen sivulta.
Opas on runsaasti kuvitettu sekä mustavalko- että värikuvin ja varustettu myös tärkeimpien kaupunkien ja kohteiden kartoilla.

25 €
(2008, nidottu, 176 s.)

Anja Kinnunen & Reima T.A. Luoto:

SISILIA
- tulenjumalten saari

Sisilia-teoksemme on sekin ehtinyt parissa vuodessa jo toiseen painokseen, eikä ihme, sillä Sisilia kiinnostaa edelleen suomalaista lomailijaa. Opas on ilmestynyt kahden kokeneen matkailutoimittajan yhteistyönä. VTM Reima T.A. Luoto on kirjoittanut saaren historiasta, mafiasta ja Danilo Dolcista sekä antiikin historiallisista kohteista, kuten Agricentosta, Selinuntesta, Syrakusasta ja Ennasta. Muilta osin kirja on Anja Kinnusen taattua työtä.
Teos esittelee koko Sisilian, sen tärkeät kaupungit sekä rantalomakohteet. Saaren ruoka- ja juomakulttuuri ovat vahvasti kuvasa mukan samoin kuin sitä ympäröivät pikku saaret. Runsaat värkuvat ja kartat elävöittävät tekstiä.

25 €
(2008, nidottu, 200 s.)

Reima T.A. Luoto:

BUDAPEST
- Tonavan kuningatar

Budapestin matkaopas, jonka on kirjoittanut ja toimittanut kokenut Unkarin-asian-tuntija Reima T.A. Luoto, esittelee perusteellisesti kaikki Budapestin tärkeät nähtävyydet taustatietoineen. Niiden lisäksi teoksessa ovat mukana myös sellaiset lähiympäristön kohteet, joihin voi helposti tehdä päivän mittaisen retken. Näihin kuuluvat mm. unkarilaisten muinainen pääkaupunki Esztergom, Pyhän Tapanin kruunun historiallinen turvalinnoitus Visegrádissa, Szentendren taiteilijakaupunki museoineen sekä Gödöllö, Sissi-keisarinnan suosima kesäpalatsi.
Budapestin aakkosissa annetaan tarpeellinen tieto matkailijoiden tarvitsemista palveluista, kuten ensiavusta, joukkoliikenteestä, ostospaikoista, tapakulttuurista ja tärkeistä puhelinnumeroista.
Budapestin kylpylät, ravintolat, kahvilat ja museot ovat saaneet omat lukunsa. Li-säksi mukana ovat tekijän omiin kokemuksiin perustuvat suositukset eri tason ho-telleista, ravintoloista ja kahviloista.  Unkarinkielen sanasto, ruokalista, tärkeät net-tiosoitteet sekä ´Kuka kukin oli Unkarissa´ -esittely täydentävät teosta, joka on varustettu myös selkein kartoin ja runsain valokuvin.

25 €
(2004, nidottu, 200 s.)

Anja Kinnunen:

BULGARIA
- lomailijan opas

Anja Kinnunen, kokenut matkailutoimittaja, on kirjoittanut Bulgarian matkaoppaan, josta on nyt ilmestynyt jo kolmas päivitetty painos. Teos esittelee yksityiskohta-isesti Bulgarian lomarannikot samoin kuin tärkeimmät kaupungin ja muut nähtä-vyydet – upeita vanhoja luostareitakaan unohtamatta. Pääpaino on maan rantalomakohteilla – sekä uusilla että vanhoilla. Ne kuvataan yksityiskohtaisesti tarjolla olevine palveluineen ja mukavuuksineen. Myös ympäristön kiintoisat kohteet esitellään samoin kuin liikenneyhteydet.
Sofia, maan pääkaupunki, samoin kuin muut merkittävät matkailukaupungit ovat esillä sanoin, kuvin ja kartoin.  Lisäksi teoksessa on kuvattu Bulgarian monet histo-rialliset luostarit, luonnonnähtävyydet sekä kerrottu harrastusmahdollisuuksista ja retkeilyreiteistä. Myös bulgarialainen keittiö ja viinit ovat mukana samoin kuin tiivis sanasto ja kirjainkoodi (Bulgariassahan käytetään kyrillisiä aakkosia). Runsas värikuvitus ja karttoja.

25 €
(2007, nidottu, 200 s.)

Anja Kinnunen:

GARDAJÄRVI
-
lomailijan opas

Gardajärvi – lomailijan opas on ilmestynyt jo 7. päivitettynä painoksena. Eikä ihme, onhan se, kuten monet muutkin oppaamme, alansa ainut suomenkielinen perusopas kohteestaan.
Toimittaja Anja Kinnunen tuntee Gardajärven alueen, sen matkailkohteet, lenkkipolut sekä harrastusmahdollisuudet. Teos esitteleekin yksityiskohtaisesti koko Gardan alueen historiasta nykypäivään ja antiikin rauniosta nykykeittiön herkkuihin. Lisäksi mukana ovat monet lähistön kohteet, joille voi hyvn retkeillä yhdessä päivässä, kuten Venetsia, Verona ja monet muut.  Kirjoittaa kuvaa myös alueen värikästä historiaa, italialaista keittiötä sekä viinejä. Perussanastokin on hyödyllinen. Upeita värikuvia ja kaupunkikartat.

25 €
(2007, nidottu, 200 s.)

Anja Kinnunen:

KROATIA
-
lomailijan opas

Kroatia – lomailijan opas ilmestyi ensi painoksena tammikuussa 2007, mutta myytiin loppuun muutamassa viikossa ja on nyt ehtinyt jo toiseen painokseen. Kroatia pitkine rannikoineen, historiallisine kaupunkaineen ja viihtyisine hiekkarantoineen on saavuttanut nopeasti uusia kohteita esivien suomalaisten lomailijoiden jakamattoman suosion. Ja kasvu jatkuu.
Anja Kinnunen on kiertänyt maan lomakohteita, historiallisia nähtävyysiä sekä kirjoittnut kokemansa uudeksi opaskirjaksi. Mukana ovat myös kroatilainen keittiö ja viinit sekä lyhyt sanasto. Teos on varustettu upein värikuvin sekä tarvittavin kaupunkikartoin.

25 €
(2007, nidottu, 200 s.)

Anja Kinnunen:

MONTENEGRO
-
lomailijan opas

Montenegro kuuluu uusimpiin suomalaisten suosimiin rantalomakohteisiin Välimeren rannikolla. Eikä ihme, onhan vasta itsenäisyytensä takaisin saanut pikku valtio kiintoisa ja kaunis myös lomailukohteena, josta Anja Kinnunen on kirjoit-tanut uusimman matkaoppaansa.
Teoksessa esitellään Montenegron värikästä historiaa, yhteiskuntaa ja kulttuuria sekä tietysti kaikki sen tärkeimmät matkailukohteet ja lomarannikot palveluineen. Maa tarjoaa tänään myös monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, etenkin eräretkeilystä, purjehduksesta tai luonnosta kiinnostuneille.
Oman lukunsa ovat saaneet myös montenegrolainen keittiö omaperäisine ruokineen ja juomineen. Myös välttämätön turistisanasto löytyy teoksen sivulta. Opas on runsaasti kuvitettu sekä varustettu tärkeimpien kaupunkien ja kohteiden kartoilla.

25 €
(2008, nidottu, 128 s.)

Anja Kinnunen:

ROMANIA
-
lomailijan opas

Romania - lomailijan opas on ilmestynyt uutena, päivitettynä laitoksena keväällä 2007. Siinäkin esitellään perusteellisesti Romanian rantalomkohteet sekä Mustallamerellä että Välimeren rannikolla. Lisäksi mukana ovat Bukarest, tärkeimmät kaupungit sekä lukuisat Transsilvanian historialliset kohteet aina vanhoista unkarilaiskaupungeista kreivi Draculan linnaan asti. Romanialainen keittiö ja viinit ovat tietysti mukana samoin kuin alan keskeinen sanasto. Teoksesta löytyy myös värikuvaliite sekä tarpeelliset kaupunkikartat.

25 €
(2007, nidottu, 200 s.)